P&O laat grootste cruiseschip bouwen

Het Britse rederij- en transportconcern P&O (Peninsular & Oriental Steam Navigation Company) heeft bekend gemaakt dat het bij de Italiaanse scheepswerf Finantieri een nieuw passagiersschip van 100.000 tond heeft besteld.

Dit wordt het grootste cruiseschip ter wereld. Het luxeschip zal 2.600 passagierskunnen herbergen. Het schip zal als thuishaven Fort Lauderdale (Florida) krijgen en in de Caraïbische zee onder de vlag gaan varen van Pricess Cruises, een in Los Angeles gevestigde dochterrederij van P&O.

De drie grootste in gebruik zijnde cruiseschepen zijn de 'Sovereign of the Seas', de 'Monarch of the Seas' en de 'Majestic of the Seas' die elk 71.000 ton meten. De grootste 'cruise-liner' van weleer was de 'Queen Elisabeth II' van 82.673 ton, maar dit schip is niet meer in de vaart.