Voor 4 personen:
1 - 1 1/2 kilo aardappelen
zout, (cayenne)peper
melk, boter
1 ui
75 gram rozijnen
chili- of Madam-Janetpeper, of sambal
3 eetlepels olie
600 gram rundergehakt
1 theelepel oregano
50-75 gram groene olijven zonder pit
2 hardgekookte eieren
Neem zoveel aardappelen als u gewend bent te eten. Kook ze gaar en maak er een stevige puree van met wat melk, een klontje boter en zout en peper. Pel en snipper de ui, laat de rozijnen wellen in warm water. Snijd de peper (soort en hoeveelheid naar smaak) fijn. Verhit de olie en fruit hierin de snippers ui. Voeg het gehakt toe en bak het bruin en korrelig. Bak de stukjes peper en de oregano even mee. Verwarm de oven voor op 200 ß8C. Giet de rozijnen af. Snijd de olijven in kwarten en roer deze met de rozijnen door het gehakt. Breng het gehakt met zout en (cayenne)peper op smaak. Snijd de eieren in de lengte in 6-8 partjes. Neem een beboterde - liefst doorzichtige - ovenschaal. Daarin gaan drie lagen. Eerst de helft van de puree; strijk de bovenkant daarvan glad. Dan het gehaktmengsel en de partjes ei. De rest van de puree vormt de toplaag. Laat het gerecht in de oven, in 20-30 minuten tijd, goed heet worden. Eet er een salade bij.