Hollands Bezit begint met 550 mln

Beleggers hebben voor 550 miljoen gulden ingeschreven op de aandelenuitgifte van RG Hollands Bezit, het nieuwste fonds van de Robeco Groep.

Via een bankensyndicaat onder leiding van de Rabobank Nederland en via het Rogiro systeem vonden vijf en een half miljoen aandelen tijdens de introductieperiode hun weg naar voornamelijk particuliere beleggers. Na het RG Nettorente Fund van de Robeco Groep, waarop vorig jaar bij de introductie voor 800 miljoen gulden werd ingeschreven, is dit de grootste introductieopbrengst van een beleggingsfonds op de Amsterdamse effectenbeurs.

RG Hollands Bezit gaat beleggen in aandelen van Nederlandse grote en middelgrote (beursgenoteerde) ondernemingen waarvoor goede winstverwachtingen bestaan. In het te volgen beleggingsbeleid zal de nadruk liggen op het behalen van (inkomsten)belastingvrije koerswinst.