Hoge Egyptische politieman gedood

KAIRO, 11 APRIL. De fundamentalistische moslimorganisatie Gama'a a-Islamiya heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de moord, afgelopen weekeinde, op Raouf Khayrat, een hoge politiefunctionaris die was belast met het bestrijden van het terrorisme.

Khayrat werd zaterdag na het verlaten van zijn woning in een welgestelde buurt van Kairo van twee kanten aangevallen. Twee mannen op een motor vuurden eerst verscheidene schoten op Khayrat af, waarna drie mannen in een auto een granaat gooiden naar zijn wagen, die in brand vloog. Khayrat stierf ter plekke door de combinatie van kogels en vuur.

Raouf Khayrat, die na de minister van binnenlandse zaken, Hassan al-Alfy, de tweede man in de hiërarchie van de staatsveiligheid was, opereerde de laatste jaren in het grootste geheim. Hij gebruikte een schuilnaam, droeg burgerkleding en werd niet beschermd door lijfwachten om geen aandacht te trekken. De Gama'a zei gisteren in een verklaring: “De operatie toont aan wij geen moment aarzelen op onze vervolgers te jagen, hoezeer zij ook proberen zich te vermommen en te verschuilen.” Minister Al-Alfy zei op de begrafenis van Khayrat dat de regering “alleen maar meer vastbesloten is geraakt het terrorisme aan te pakken”. (AFP, AP)