Boze weduwe herdenkt Kurt Cobain in Seattle

SEATTLE, 11 APRIL. Kurt Cobain, de zanger van de Amerikaanse groep Nirvana, die vrijdag in Seattle op 27-jarige leeftijd zelfmoord pleegde, is gisteren door enige duizenden fans herdacht tijdens een bijeenkomst bij kaarslicht onder de Space Needle in Seattle.

Er werd een eerder opgenomen bandje afgedraaid waarin Courtney Love, de weduwe van de zanger, delen voorlas uit het briefje dat Cobain had achtergelaten. Tussen de citaten door gaf ze daarop boos commentaar.

Citaat van Kurt Cobain: “Ik heb al jaren geen 'excitement' meer gevoeld. (-) De ergste misdaad is doen alsof.” Love: “Nee, de ergste misdaad is weggaan.” Neil Young citerend schreef Cobain: “It's better to burn out than to fade away.” Love: “Geloof dat niet, het is bullshit.”

Love noemde Cobain ook een asshole en ze vroeg de fans dat na te zeggen, wat ze deden. “Ik heb geweten dat dit zou gebeuren, maar het had ook kunnen gebeuren op zijn veertigste.” (AP)