Aanslag op Atheens kantoor Nationale Nederlanden

ATHENE, 11 APRIL. De Griekse linkse terroristische organisatie '17 November' heeft, door een anoniem telefoontje aan een particulier radiostation, de verantwoordelijkheid op zich genomen voor de aanslag die de afgelopen nacht is gepleegd op de Atheense kantoren van twee verzekeringmaatschappijen.

Dat heeft de politie van de Griekse hoofdstad vanmorgen meegedeeld. Het gaat om kantoren van de Amerikaanse maatschappij Alico (op de begane grond) en het Nederlandse bedrijf Nationale Nederlanden (op de vierde verdieping), gevestigd in een pand in Maroussi, een stadsdeel aan de noordkant van Athene. Volgens de politie kan de aanslag, die werd uitgevoerd met raketten vanaf een gebouw tegenover de kantoren, alleen het werk zijn van '17 November'. Deze organisatie heeft sinds het begin van haar activiteiten in 1975 al een veertigtal aanslagen uitgevoerd, waaronder een aantal moordaanslagen, voornamelijk tegen buitenlandse doelwitten. Bij de aanslag van de afgelopen nacht is alleen materiële schade aangericht. Een begin van brand kon snel worden geblust. (AFP)