Word Perfect

In NRC Handelsblad van 22 maart staat over Microsoft en Word Perfect: “Ruim 1,8 miljoen van de vorig jaar door Word Perfect verkochte computers was voorzien van een MS-Dos-systeem, de rest was uitgerust met Windows.

Microsoft verkoopt bijna uitsluitend computers die beschikken over het Windows-systeem, waarbij met een zogeheten 'muis' de gewenste programma's kunnen worden opgezocht.'' Dat is onbegrijpelijk: Word Perfect noch Microsoft verkopen computers, en om Windows te kunnen draaien heeft een pc MS-Dos nodig, speciale uitzonderingen daargelaten. Verder is Windows geen 'systeem', het is een programma dat andere programma's op een bepaalde manier op het scherm tovert, en is een muis niet iets van Windows alleen: er zijn honderden niet-Windows programma's waarin je met een muis kunt werken.

Er is verder geen principiële tegenstelling tussen Word Perfect en Windows, aangezien er al minstens twee versies bestaan van Word Perfect voor Windows. De vraag blijft dus: waarom zit Word Perfect in de moeilijkheden? Niet oninteressant voor de duizenden Word Perfect gebruikers onder de lezers.

    • B.J. Mansvelt Beck