VastNed toont zich voorzichtig positief

VastNed (winkelpandbeleggingen) streeft er naar de portefeuille de komende jaren uit te breiden tot circa anderhalf miljard gulden.

Momenteel zit het fonds op een portefeuille van ongeveer een miljard gulden. Over de gang van zaken in 1994 is het fonds voorzichtig positief gestemd. Er wordt een lichte stijging van de winst per aandeel voorzien. Vorig jaar was er een stijging van 10 cent tot 7,81 gulden per aandeel.

Volgens algemeen directeur drs. K. Streefkerk ziet het er naar uit dat de consumptieve bestedingen in Nederland zich dit jaar, na de groei van ongeveer 1 procent in 1993, in ieder geval op dit niveau kunnen handhaven. “Daardoor kan de omzet voor de detailhandel op peil blijven. De indexering van huren zal circa 1,5 procent bedragen en zorgen voor enigszins hogere huuropbrengsten.” Dit zei Streefkerk bij de presentatie van het jaarverslag. VastNed heeft vorig jaar kunnen profiteren van de toenemende belangstelling van beleggers voor winkelpanden.