Twee doden bij bomaanslagen op Sri Lanka

COLOMBO, 9 APRIL. Twee mensen zijn gedood en veertien gewond geraakt toen gisteren vier bommen ontploften bij luxe hotels in de Srilankese hoofdstad Colombo.

De politie denkt dat de aanslag het werk is van Tamils, die streven naar een onafhankelijke staat op het noordelijk en oostelijk deel van het eiland. “ Misschien mikken ze nu op de toeristenindustrie”, aldus een politiefunctionaris. Vermoed wordt dat de twee mensen die om het leven zijn gekomen zelf Tamils waren en dat de bom die ze wilden plaatsen voortijdig is ontploft. De veertien gewonden vielen bij drie andere explosies in drie verschillende hotels. De Tamils hebben in het verleden slechts een enkele maal toeristenhotels als doelwit van hun acties uitgekozen. De laatste keer dat een man door een aanslag om het leven kwam in een hotel in Colombo was in 1984. Door het etnisch geweld zijn de afgelopen tien jaar 30.000 mensen op Sri Lanka om het leven gekomen. (Reuter)