Ster verbiedt spotjes maandblad

HILVERSUM, 9 APRIL. De Stichting Ether Reclame heeft twee radiospotjes voor het nieuwe maandblad Webber verboden. Dat gebeurde op verzoek van de omroepen. De spots zouden grievend zijn voor omroepmedewerkers.

Het gaat om twee spotjes uit een serie van zes. De daarin genoemde omroepmedewerkers Rob Stenders en Frits Spits wilden hun naam niet verbonden zien aan het blad. De neus van Stenders en de leeftijd van Spits waren het mikpunt. Webber is een blad voor jongens, die Donald Duck al uit hebben. “Not for girls and parents”, luidt de ondertitel.

De spots werden sinds 23 maart uitgezonden. “Ze zijn er door geslipt”, bekent Ster-directeur P. Kenninck. “Twee andere spotjes die neutraler waren hadden we wel gehoord.”

Volgens Kenninck verbiedt de Ster sporadisch radio- en tv-reclame.