Nordholt: geen commentaar op Kamerdebat IRT

AMSTERDAM, 9 APRIL. De Amsterdamse hoofdcommissaris Nordholt onthoudt zich van commentaar op de kritiek die de Amsterdamse politie tijdens het IRT-debat in de Tweede Kamer heeft gekregen. Hij zal op korte termijn een gesprek met minister E. van Thijn van binnenlandse zaken hebben. Dit zei gisteren de woordvoerder van de Amsterdamse politie.

Nordholt had gisteren een onderhoud met de afdelingsvoorzitters van de Vereniging van Middelbaar en Hoger personeel (VMHP) de Nederlandse Politiebond (NPB), de Algemene Christelijke Politiebond (ACP), de Algemene Nederlandse Politievereniging (ANPV) en de Amsterdamse Politie Vakorganisatie (APV). De politievoorlichting sprak van “een goed gesprek” met de vakbonden.

In een gezamenlijk persbericht melden de bonden dat zij pas een definitief oordeel over de IRT-kwestie kunnen geven als de regiokorpschef hun heeft geïnformeerd over de inhoud van het gesprek met de minister en zijn commentaar heeft gegeven op de conclusies uit het rapport Wierenga.