India ziet niets in Amerikaanse bemiddeling

NEW DELHI, 9 APRIL. India ziet niets in Amerikaanse bemiddeling in het conflict met Pakistan, aangezien de Verenigde Staten duidelijk partijdig zijn ten gunste van Pakistan.

Dat heeft een hoge Indiase diplomaat gezegd na afloop van het bezoek van de Amerikaanse onderminister van buitenlandse zaken Strobe Talbott aan Delhi. India heeft tegenover de Amerikaan zijn verontrusting uitgesproken over de voorgenomen levering van 38 Amerikaanse F-16's aan Pakistan. Toch verklaarde Strobe Talbott voor zijn vertrek naar Pakistan dat zijn bezoek had bijgedragen aan een verbetering van de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en India. Premier Narasimha Rao heeft in beginsel de uitnodiging voor een bezoek aan Washington aanvaard, al werd geen datum afgesproken.

Een hoge Russische functionaris verklaarde gisteren dat India momenteel met zijn land onderhandelt over de aanschaf van MiG-29's. (Reuter)