Commissariaat geeft fiat aan NOS

HILVERSUM, 9 APRIL. Het Commissariaat voor de Media gaat er mee akkoord dat de NOS de rechten op abonnee-televisie van voetbalwedstrijden die het van de KNVB heeft verworven in licentie doorverkoopt aan Filmnet en het breedbeeldkanaal TV-plus.

De NOS mag voor Filmnet en TV-plus tegen betaling van de extra te maken kosten een apart programma produceren. Het commentaar bij de wedstrijden mag niet worden verzorgd door NOS-verslaggevers. Dan zou onduidelijkheid kunnen ontstaan over de samenwerking van de publieke omroep en commerciële abonnee-televisie. De NOS moet zich terugtrekken uit het project met breedbeeldtelevisie van TV Plus. Volgens het commissariaat moet TV Plus worden gezien als een regulier commercieel abonnee-televisiekanaal. De Mediawet staat niet toe dat de NOS zich op dat terrein begeeft.