Wielrennen Koerts wint GP Denain

DENAIN, 8 APRIL. Jans Koerts heeft gisteren de Grote Prijs van Denain gewonnen. De 24-jarige Drent is lid van de Festina-wielerploeg. De eendaagse wedstrijd op de Noordfranse wegen ging over 191 kilometer. Koerts was de snelste sprinter in de kopgroep van zes renners.

De Ronde van Baskenland is niet aan Nederlandse wielrenners besteed. Na Erik Breukink hielden gisteren ook Steven Rooks, Gert-Jan Theunisse en Tom Cordes de Spaanse etappekoers voor gezien. De Zwitser Toni Rominger verstevigde zijn leidende positie.

De vierde etappe, van Balmeseda naar Alto de Ibardin, was de koninginnerit. Wind, regen, kou en vijf beklimmingen maakten de tocht tot een martelgang. Vele renners stapten af. Cassani ging wel door. De Italiaan bereikte na 228 kilometer alleen de top. Rominger volgde op 24 seconden.