Personalia

P.R.L. Brown, hoogleraar geschiedenis aan de Princeton University in de VS, krijgt van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) de Amsterdamse Prijs voor de Historische Wetenschap (150.000 gulden), voor zijn studies over de overgang van de heidens Romeinse cultuur naar de christelijke wereld van de Late Oudheid.

De KNAW kent verder de Dr. H.P. Heinekenprijs voor biochemie en fysica (250.000 gulden) toe aan M.J. Berridge van de universiteit van Cambridge, voor zijn onderzoek van cellulaire signaalmechanismen. De Amsterdamse Prijs voor de Geneeskunde (250.000 gulden) gaat naar L. Montagne, hoogleraar aan het Parijse Institut Pasteur voor zijn ontdenking van het HIV- en het HIV2-virus. De Amsterdamse Prijs voor het Milieu (250.000 gulden) gaat naar C. Bibby, van BirdLife International in Cambridge. De kunstenaar Matthijs Röling krijgt de Amsterdamse Prijs voor de Kunst (50.000 gulden). De prijzen worden in september uitgereikt. Zij worden gefinancieerd door de Heineken Stichting en de Stichting Alfred Heineken Fondsen.