Foto

Foto: De Rotterdamse Uitgeverij 010 is door The American Institute for Architects uitgeroepen tot uitgever van het jaar.

“De uitzonderlijke kwaliteit van het boekenfonds getuigt van een frisse en jonge stijl”, aldus de jury. Vorige winnaars waren Rizzoli en de Newyorkse Princeton Architectural Press. 010 is tien jaar geleden opgezet door Peter de Winter en Hans Oldewarris na hun studie architectuur aan de TH Delft. Daarnaast is Kim Zwarts' fotoboek De kunstwerken van Rijkswaterstaat (hierboven: Van Brienenoordbrug in Rotterdam) bekroond met de International Architecture Book Award. Zij publiceerden onder meer de Gids voor moderne architectuur in Nederland en een monografiënreeks van Nederlandse architecten. Dit najaar publiceert 010 in samenwerking met de Italiaanse uitgever Monacelli het nieuwe boek S,M,L,XL van Rem Koolhaas, tegelijkertijd met een nieuw vormgegeven herdruk van Delirious New York, bij de tentoonstelling over Koolhaas' Office for Metropolitan Architecture in het Museum of Modern Art in New York.