Foto

Foto: ROTTERDAM - Tweeduizend studenten van de Erasmus Universiteit hebben vandaag voor de laatste keer tentamen gedaan in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy.

Begin mei wordt de nieuwbouw van het Woudesteincomplex op het universiteitsterrein in gebruik genomen. In dat gebouw kunnen 1.100 studenten tegelijk tentamen doen. De Erasmus Universiteit heeft 37 jaar lang met Ahoy samengewerkt. De universiteit had geen ruimte voor de massale tentamens waaraan soms honderden studenten tegelijk deelnemen. Met houten klaptafels en stoelen werden drie sporthallen in Ahoy tijdens de tentamenperiodes omgetoverd tot tentamenhal. Vanochtend werden zes tentamens afgenomen, onder meer inwiskunde en rechten. Een wiskundestudent is blij met de verandering. “Ik hoop dat dat straks beter wordt. Hier moet ik altijd de hele zaal door om een stevig tafeltje te zoeken.” (Foto NRC Handelsblad/ Leo van Velzen)