Daimler Benz snijdt in dividend

BONN, 7 APRIL. Daimler Benz, het grootste industriële conglomeraat in Duitsland, zal zijn dividend over 1993 verminderen van 13 tot 8 mark, meer dan de meeste analisten hadden verwacht.

Het is voor het eerst sinds 1968 dat het bedrijf, waartoe onder meer elektrotechnisch concern AEG en vliegtuigbouwer Dasa behoren, in het dividend snijdt. De daling van het dividend weerspiegelt volgens Daimler Benz de moeilijke economische omstandigheden en de hoge eenmalige kosten voor herstructureringskosten als gevolg van vermindering van het personeelsbestand. Voorzitter Edzard Reuter meldde onlangs dat de winst van de groep was gedaald van 1,45 miljard naar 600 miljoen D-mark. In totaal zullen 50.000 van de ruim 370.000 arbeidsplaatsen worden geschrapt. Daimler bevestigde de plannen voor een aandelenemissie, waarvoor het concern aankooprechten met korting wil uitgeven voor bestaande aandeelhouders. De uiteindelijke uitgifte van aandelen moet twee tot drie miljard D-mark opleveren. (Reuter, AP)