Bertelsmann: recordwinst

GUETERSLOH, 8 APRIL. Het Duitse mediaconcern Bertelsmann AG verwacht het financiële jaar eind juni af te sluiten met een record winst van 930 miljoen Dmark (1,1 miljard gulden). Vorig jaar behaalde het Bertelsmann een winst van 660 miljoen Dmark. De definitieve cijfers nog niet zijn vrijgegeven maar een tussenbalans wijst op een verkoopstijging in de eerste helft van het huidige boekjaar van 6,2 procent. De groei is het gevolg van sterke groei van Bertelsmann in de Verenigde Staten. Met de winst zal Bertelsmann het verlies van circa 400 miljoen D-mark afdekken dat het bedrijf als grootaandeelhouder heeft geleden aan Duitse televisiestation Vox. Door tegenvallende kijkcijfers wordt het station deze maand uit de lucht gehaald. Vorig jaar zijn de investeringen met 11 procent gestegen. (Reuter)