Bedrijven VSinvesteren meer

WASHINGTON, 8 APRIL. Het bedrijfsleven in de Verenigde Staten is van plan 8 procent meer uit te geven aan nieuwe investeringen in gebouwen en de inrichting ervan. Vorig jaar groeide het investeringspercentage al met 7,1 procent, zo maakte de Amerikaanse regering gisteren bekend. Als de 8 procent wordt gehaald, is het een record in kapitaalinvesteringen sinds de stijging van 11,4 procent in 1989. Duizenden bedrijven, die in het eerste kwartaal van dit jaar zijn onderzocht door het Amerikaanse ministerie van handel, hebben te kennen gegeven 633 miljard dollar te steken in de bouw en modernisering van kantoorruimte en de installatie van nieuwe computers. De lage rente en hoge bedrijfswinsten zijn de belangrijkste factoren in de sterke investeringsgroei. (Reuter, AP)