Agente ontslagen na doorsluizen informatie

ROTTERDAM, 8 APRIL. De korpsleiding van de Rotterdamse politie heeft een 23-jarige agente ontslagen wegens plichtsverzuim. De agente van het district Waterweg van Rotterdam-Rijnmond was half januari al geschorst. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt.

Uit onderzoek van de rijksrecherche is gebleken dat de agente zich zonder toestemming toegang had verschaft tot de opslag van persoonsgegevens en informatie daaruit aan een relatie had verstrekt. Zij was was ook aanwezig op het moment dat iemand bij dezelfde relatie een vuurwapen bestelde. Zij had deze handeling moeten verhinderen of tenminste melding moeten maken van het feit. Voorts heeft de vrouw giften aanvaard van de de relatie. De politie heeft de laatste inmiddels aangehouden.

De relatie moet binnenkort vermoedelijk terechtstaan voor verboden vuurwapenbezit en betrokkenheid bij de handel in vuurwapens.

Eerder dit jaar heeft de Rotterdamse politie ook al twee politiemensen ontslagen, onder wie een agent die een kogelwerend vest had verkocht aan een barkeeper in Rotterdam. De ander, een politiesurveillant, had zich onttrokken aan zijn dienst. Bovendien werkte hij geregeld in een snackbar, waarvan de eigenaar wordt verdacht van handel in hard drugs.