Uitstel privatisering van Banque Hervet

De Franse regering heeft besloten de voorgenomen privatisering van Banque Hervet uit te stellen.

Aanleiding daartoe is het onverwacht grote verlies dat de bank bekendmaakte. Het verlies is vorig jaar fors opgelopen van 186 miljoen franc (in 1992) tot 1,2 miljard franc (396 miljoen gulden) over 1993. De Franse overheid wordt hiermee voor de twee maal binnen enkele weken weken genoodzaakt tot steun aan een bankinstelling. Eerder moest het kapitaal van Crédit Lyonnais met 4,9 miljard franc (1,6 miljard gulden) worden versterkt. Banque Hervet is met 1600 werknemers een middelgrote bank. De Franse staat bezit 90 procent van het kapitaal. De bank heeft een kapitaalinjectie nodig van 750 miljoen franc (247 miljoen gulden) om de solvabiliteitsverhoudingen op peil te houden.