Laatste lichting

PTT Post zal per 1 mei de buslichting van 23.00 uur afschaffen. PTT Post zou PTT Post niet zijn, dacht ik, als PTT Post deze armoedige maatregel niet onder het mom van klantenservice zou brengen.

Ik sloeg het Economie-katern op en ja hoor: PTT Post past deze verschraling toe, om “voor de consument duidelijker en efficiënter” te werken. Voor zover ik weet vindt de laatste lichting voor de streekpost al zeker tien jaar plaats, maar het maakt het voor mij inderdaad een stuk duidelijker als dat nu ineens niet meer gebeurt. Misschien zou het ook 'duidelijker en efficiënter' zijn als PTT Post poststukken helemaal niet meer uit de bus haalt. Het is toch behoorlijk verwarrend om een brief ergens in Nederland in een bus te gooien en je te bedenken dat diezelfde brief de volgende ochtend ergens anders in Nederland bezorgd wordt.

    • Bert Natter