Emissie Hoogovens convertibles trekt veel beleggers aan

De belangstelling van beleggers voor de converteerbare achtergestelde obligatielening van Hoogovens blijkt groter dan verwacht. De banken die de uitgifte begeleiden hebben het emissiebedrag daarom verhoogd met 25 miljoen tot 300 miljoen gulden.

De ABN Amro Bank en het effectenhuis Warburg Securities maakten bij de verhoging van het emissiebedrag gedeeltelijk gebruik van hun optie. De lening zou in eerste instantie 275 miljoen gulden opbrengen, terwijl de banken nog een optie hadden op stukken ter waarde van 55 miljoen gulden. Het totale emissiebedrag zou daardoor uitkomen op 330 miljoen gulden.

Het vermogen van het staalconcern is de laatste jaren sterk verzwakt door verliezen die sinds 1991 zijn opgelopen tot een totaal van 880 miljoen gulden.