Bloedbad in Algerijnse stad

PARIJS, 7 APRIL. De Algerijnse veiligheidsdiensten hebben in het moslim-extremistische bolwerk Blida tientallen vermeende activisten gedood en hun lijken op straat achtergelaten, aldus getuigen en diplomaten.

Volgens hen ging het bij de moordpartij, die twee weken geleden plaatshad, om een wraakoefening voor de dood van collega's en tegelijk om een poging de greep van de extremisten op de stad te breken. De actie begon na een stakingsoproep door islamitische groepen op 19 maart, waarna zes gendarmes en politieagenten door extremisten werden gedood. Paratroepen pakten vervolgens in een nachtelijke actie jonge mannen op, van wie er de volgende ochtend veertien met doorgesneden keel werden gevonden. Nog eens tien werden de volgende avond aangehouden, en de ochtend daarop met doorgesneden keel aangetroffen. Volgens het verboden fundamentalistische Front van Islamitische Redding zijn in totaal 82 doden gevallen, een aantal dat door onafhankelijke bronnen als geloofwaardig werd beschreven. (Reuter)