Alliantie van Europese supermarkten

LONDEN, 7 APRIL. De belangrijkste supermarktketen uit Groot Brittannië J. Sainsbury Plc heeft met drie andere Europese supermarktketens een alliantie gevormd om samen marktinformatie te verzamelen en samen te werken op verschillende bedrijfsterreinen. Sainsbury zegt een verbintenis te zijn aan gegaan met het Italiaanse Esselungs SpA, het Franse Docks de France en het Belgische Ets Delhaize Freres et Cie ''Le Lion'' SA. De alliantie krijgt de naam SEDD, genoemd naar de initialen van de vier deelnemende supermarktketens.

Aan het partnerschap zijn geen financiële afspraken verbonden en geen van de bedrijven heeft aandelen overgenomen van elkaar. “SEDD wil voordeel halen uit de uitwisseling van contacten en informatie over distributie, marketing en informatie over nieuwe technologie” zegt Sainsbury in een verklaring.

Ook de fabrikanten zal voordeel ondervinden van het samenwerkingsverband omdat hun produkten via een veel efficiëntere weg op de markt worden gebracht. (Reuter)