Ritman ziet af van terugkoop De Ster

ROTTERDAM, 6 APRIL. Joost Ritman, voormalig eigenaar-directeur van het Amsterdamse bedrijf De Ster (wegwerp-serviesgoed voor onder meer de luchtvaart), heeft geen gebruik gemaakt van het recht op terugkoop van zijn bedrijf, dat gisteren afliep.

Dit meldt een woordvoerder van ING Bank, de grootste schuldeiser, die het bedrijf een jaar geleden reorganiseerde: “Wij hebben tot op dit moment geen concreet totaalvoorstel in huis.”

De waarde van de aandelen was bij de herstructurering gesteld op 120 miljoen gulden. Met ingang van vandaag is de bank vrij om kopers voor het bedrijf te zoeken. De collecties zeventiende-eeuwse kunst, waarvan een deel zich inmiddels in Londen bevindt, en oude boeken, die de bank vorig jaar als pand kreeg, waren niet bij de terugkoopoptie betrokken. De waarde van deze collecties zou in april vorig jaar zijn vastgesteld op 275 miljoen gulden. De bank is vrij om daaruit te verkopen, maar, aldus de woordvoerder: “Wij hebben nog steeds niet het voornemen om daar op korte termijn iets mee te doen. We zullen op korte termijn niet veilen of verkopen”.