Nimox groep ziet winst terugvallen

Het resultaat van de in Zaltbommel gevestigde Nimox-groep (automobielbedrijven, logistiek en distributie, import van fietsen, sport- en modeartikelen) heeft in 1993 een lichte terugval laten zien.

Vóór belastingen daalde de winst van 10,1 miljoen gulden (in 1992) tot 9,2 miljoen gulden over het afgelopen jaar.

De omzet daalde van 519 miljoen gulden tot 468 miljoen gulden. Deze teruggang is geheel te danken aan het niet meer opnemen in de omzet van de Belasting Personenwagens Motorrijwielen. Anders zou de omzet 523 miljoen gulden hebben bedragen en een stijging hebben laten zien van 0,8 procent ten opzichte van 1992 toen deze belasting wel werd meegeteld.

Het aantal medewerkers steeg vorig jaar van 697 tot 713. Aan aandeelhouders is voorgesteld om uit de netto winst ten bedrage van 2,6 miljoen gulden een dividend uit te keren van 3,66 gulden per aandeel en het overblijvende (3,9 miljoen aan de reserves toe te voegen. Voor het lopende boekjaar verwacht de directie een verbetering van het netto resultaat.