Heerenveen-Groningen

Heerenveen kreeg gisteren in eigen stadion verreweg de meeste en de gevaarlijkste kansen tegen FC Groningen. Regtop zag een schot door Lodewijks gepareerd. De Groningse doelman was even later kansloos bij een inzet van nieuwkomer Hellinga, die een een-twee met Tammer doeltreffend afrondde, 1-0. Het was Hellinga's eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Nog voor rust had Heerenveen diverse mogelijkheden op een tweede treffer. Lodewijks redde knap na een kopbal van Hansma en een mislukt boogballetje van Regtop. Tammer schoot met zijn zwakke linkerbeen in vrije positie ver naast.

In de tweede helft had de centrumspits van Heerenveen meer geluk na een voorzet van Regtop. Tammer nam de bal aan, kapte zijn tegenstander uit en punterde de bal langs Lodewijks, 2-0. Groningen had nog ruim een half uur om de achterstand ongedaan te maken, maar Heerenveen bleef het duel beheersen. Vlak voor tijd kregen de bezoekers twee kansen. Een lob van Huizingh ging over en Reiziger schoot voorlangs. Scheidsrechter Van Vliet voelde de noordelijke derby goed aan en gaf, ondanks de felle duels, geen gele kaarten.