Fonds: 2,4 mln voor 45 projecten podiumkunsten

DEN HAAG, 6 APRIL. Het Fonds voor de Podiumkunsten heeft in een tweede ronde 45 projecten voor een totaalbedrag van 2,4 miljoen gulden subsidie toegekend. De produkties zullen worden uitgevoerd in het seizoen 1994-1995. Eerder dit jaar werd voor het komende seizoen 6,8 miljoen gulden subsidie voor 78 projecten toegekend.

De adviescommissie van het fonds had in de tweede ronde over 91 van de 250 aanvragen positief geoordeeld. Dat zou echter een bedrag van zeven miljoen gulden hebben gevergd. Daarom was een andere selectie nodig, waarbij het fonds behalve op artistieke kwaliteit de nadruk heeft gelegd op onderzoek en ontwikkeling. Zo krijgt Bianca van Dillen een stipendium om de bruikbaarheid van computerprogramma's voor choreografisch werk te onderzoeken, krijgt Paradiso in Amsterdam geld voor een experiment met popmuziek en eigentijdse dans en Felix Meritis in de hoofdstad voor een “muziekloze” opera van Boudewijn Tarenskeen op een libretto van Jan Joris Lamers.

± 2045 Volgens de prognoses uit 1996 is het winbare aardgas op.