Europa steunt Havelange

ZÜRICH, 6 APRIL. De voetbal-topbestuurders van alle continenten steunen Joao Havelange (78) in zijn ambitie een zesde termijn van vier jaar voorzitter te zijn van de wereldvoetbalbond FIFA. De stemming over de herverkiezing is op 16 juni in Chicago, een dag voor aanvang van de wereldtitelstrijd.

De steun van de Europese bond UEFA is enigszins verrassend. De mogelijkheid was nadrukkelijk aanwezig dat de UEFA een eigen kandidaat naar voren zou schuiven.

Voorzitter Johansson verklaarde gisteren in Zürich dat de FIFA in een crisisberaad heeft voldaan aan de eisen van de UEFA, waarop de revolte niet meer nodig was. De Zweed weigerde daarover uit te weiden, maar aannemelijk is dat Europa meer invloed wil in het bestuur van de wereldbond en niet te veel startplaatsen tijdens de WK's wil verliezen. Havelange is geneigd de continenten in opkomst, vooral Afrika en Azië, meer landen te laten leveren aan de wereldtitelstrijd. (Reuter, AFP)