Winst ACF stijgt met 13 procent

MAARSSEN, 5 APRIL. De netto winst van ACF Holding in Maarssen over vorig jaar bedroeg 29,5 miljoen gulden, dertien procent meer dan in 1992. De omzet steeg met 4,5 procent tot 1.374 miljoen gulden. Dit heeft bestuursvoorzitter P. Slagmulder van ACF vanmorgen bekend gemaakt.

ACF maakt sedert 1990 gestaag winst, nadat het in 1989 nog een verlies leed van 14,2 miljoen gulden. Slagmulder durfde echter geen verwachtingen uit te spreken over het lopende jaar. De invloed van verschillende overheidsmaatregelen laten dat volgens hem niet toe.

ACF Holding biedt een breed pakket van produkten voor de gezondheidszorg. Naast Brocacef, na de OPG de belangrijkste groothandel in geneesmiddelen is het bedrijf ook actief in artikelen voor thuiszorg. Die markt zal de komende jaren naar verwachting een stuk groter worden in verband met de vergrijzing.

Bestuursvoorzitter Slagmulder wijst er overigens op dat de terughoudendheid met voorspellingen niet negatief mag worden uitgelegd. “De prijsverlaging van geneesmiddelen heeft inderdaad een drukkend effect op de marge bij de groothandel, maar er zijn ook tendenzen die dat effect compenseren”, aldus Slagmulder.