Willem II lijkt eerste afvaller in race om Europees bekervoetbal

ROTTERDAM, 5 APRIL. PSV is het afgelopen paasweekeinde alleen op de derde plaats van de eredivisie gekomen. De Eindhovenaren boekten een geflatteerde 2-0 zege op Cambuur. Concurrent Roda JC verspeelde een kostbaar punt. In de strijd om Europees voetbal maakten Vitesse (4-0 tegen VVV) en FC Twente (2-5 bij Sparta) geen fout. Willem II verslikte zich in Volendam (0-2). De Tilburgse ploeg kan een internationaal avontuur nu waarschijnlijk vergeten.

Cambuur toonde aanvankelijk te veel ontzag voor PSV. Ellerman en Hoekstra hielpen hun ploeg binnen 23 minuten aan een voorsprong van 2-0. Pas in de tweede helft durfde de degradatiekandidaat te voetballen, maar toen was het te laat. PSV speelde zwak, maar is dit seizoen al blij met elke overwinning. Hoe magertjes ook.

Het duel tussen Sparta en FC Twente was een kwestie van kansen benutten. Dat deden de bezoekers na de rust (2-2) stukken beter. Pahlplatz (2), Mols, Vurens en Boerebach scoorden voor de opgebloeide club uit Enschede. Dennis de Nooijer tekende voor de Rotterdamse treffers. Voor Sparta was het na Ajax en Feyenoord pas de derde thuisnederlaag van dit seizoen.

De wedstrijd Willem II-Volendam leek in een bloedeloze 0-0 te eindigen. Volendam, dat na de komst van trainer Rijsbergen duidelijk is opgebloeid, was in de slotfase via Stefanovic en invaller De Freitas succesvol. De Volendammers zijn hard op weg de dreigende degradatie naar de eerste divisie te ontlopen. Rijsbergen streeft met succes naar behoudend voetbal, gericht op resultaat.

Vitesse lijkt zichzelf te hebben hervonden. De Arnhemmers hebben afgerekend met een droevige serie van zeven wedstrijden zonder overwinning. Gisteren boekte de club de tweede achtereenvolgende zege. Het sukkelende VVV was geen partij: 4-0. De doelpunten kwamen op naam van Cocu, Korsten, Latuheru en Gillhaus.

Go Ahead Eagles maakte voor eigen publiek een einde aan een hoopgevende serie van degradatiekandidaat RKC: 2-0. Bosvelt maakte de doelpunten voor de thuisploeg, die wegens een viertal schorsingen behoorlijk was verzwakt. RKC, dat uit de laatste drie duels vijf punten haalde, had in Deventer vrijwel niets te vertellen.

Koploper Ajax kwam niet in actie tegen NAC omdat het veld in stadion De Meer in Amsterdam door de hevige regenval van de afgelopen dagen blank stond. Na de teleurstellende remise van afgelopen vrijdag tegen MVV (1-1) heeft titelverdediger Feyenoord zeven verliespunten meer dan Ajax, dat inmiddels twee wedstrijden minder heeft gespeeld dan de Rotterdammers.