Rapper blijft van moord verdacht

LOS ANGELES, 5 MAART. De aanklacht wegens moord tegen de Amerikaanse rapper Snoop Doggy Dogg wordt niet ingetrokken.

Een rechter van het Superior Court in Los Angeles liet gisteren schriftelijk weten dat er voldoende reden is de aanklacht over moord op Phillip Waldemariam door de rapper en twee vrienden aan een jury voor te leggen. De advocaten van het drietal hadden verzocht om intrekking van de aanklacht: de vriend van Snoop Doggy Dogg zou uit zelfverdediging hebben geschoten.

Waldemariam werd vorig jaar in een park in Los Angeles gedood. Een vriend van Snoop Doggy Dogg zou hem hebben beschoten vanuit een door de rapper bestuurde jeep. De andere vriend van de rapper zou ook bij de moord aanwezig zijn geweest. Volgens de politie waren zowel het slachtoffer als de drie beklaagden bendeleden.

Nu de rechtbank besloten heeft de zaak aan te houden, moet het drietal waarschijnlijk deze zomer voorkomen. (Reuter)