Elf doden op wegen tijdens paasweekeinde

ROTTERDAM, 5 APRIL. Verkeersongevallen hebben in het paasweekeinde aan elf mensen het leven gekost. In het Brabantse Heesch kwamen zondagavond vijf personen om het leven toen een auto tijdens een inhaalmanoeuvre frontaal op een tegenligger botste. De vier inzittenden overleden ter plaatse. Een passagier in de auto die wilde inhalen overleefde de botsing evenmin. De 26-jarige automobilist die het ongeluk veroorzaakte, ging er aanvankelijk vandoor, maar meldde zich enkele uren later met verwondingen aan armen en benen bij een ziekenhuis in Oss. Volgens de politie had de man gedronken.

Een 22-jarige Duitser is gisterochtend bij een ongeluk op de A12 ter hoogte van Veenendaal - De Klomp om het leven gekomen. De auto van de man raakte in een slip door water op de weg, kwam vervolgens tot stilstand tegen een boom en was op slag dood. Even later botsten op vrijwel dezelfde plek drie auto's op elkaar. De inzittenden zijn in het ziekenhuis opgenomen. 's Avonds raakten op dezelfde plaats ongeveer dertig auto's betrokken bij een kettingbotsing, waardoor 24 kilometer file ontstond. Zes mensen raakten daarbij gewond.

Een woordvoerder van de politie vermoedt dat de drie ongelukken zijn veroorzaakt door een combinatie van zeer slecht weer en wegwerkzaamheden. Ter hoogte van Veenendaal - De Klomp wordt al enige tijd aan de weg gewerkt. Het verkeer moet op vrij korte afstand diverse keren van rijstrook wisselen en op sommige stukken over de vluchtstrook rijden. Rijkswaterstaat en politie onderzoeken of de omleidingen duidelijk genoeg staan aangegeven.

Het slechte weer leidde gisteren op de autosnelwegen tot ruim vijftig aanrijdingen. Bij de ongelukken waren 115 voertuigen betrokken. Het corps landelijke politiediensten in Driebergen registreerde gisteren 28 files met een totale lengte van 147 kilometer. Op paaszaterdag en eerste paasdag was het volgens het corps rustig op de wegen, er stond minder dan twintig kilometer file. Wel deden zich toen acht ongeluken voor waarbij drie mensen om het leven kwamen.