Strop voor Fuji op Amerikaanse markt

Het Japanse concern in fotografische materialen Fuji moet een heffing gaan betalen voor het kleurenfotopapier dat op de Amerikaanse markt wordt afgezet.

Het papier wordt vervaardigd in de hoofdvestiging van Fuji in Tilburg, waar naast kleurpapier ook films en offsetplaten worden gemaakt. Het minsterie heeft het bedrijf, na klachten van concurrent Kodak dat Fuji heeft beschuldigd van dumping, veroordeeld tot het betalen van extra heffingen in de VS. Volgens algemeen directeur J van Lier gaat het om een voorlopige uitspraak van het Amerikaanse handelsministerie en gaat Fuji voorlopig gewoon door met zijn export van kleurpapier naar de VS, waar de Tilburgse dochter van Fuji 20 procent van zijn omzet in kleurpapier genereert. In 1995 wordt de Amerikaanse markt door Fuji bediend vanuit een fabriek in South Carolina.