Moeizaam begin van HGC in Europa Cup 2

TERRASSA, 2 APRIL. De hockeyers van HGC zijn het Europa-Cuptoernooi voor bekerwinnaars in Terrassa verre van flitsend begonnen.

Het Wassenaarse team won weliswaar zijn openingswedstrijd tegen het onbetekenende Italiaanse Lazio Roma (4-2), de manier waarop deed echter het ergste vrezen voor het sleutelduel in de voorronde tegen Harvestehuder. HGC kwam vrij vlot op 2-0 door doelpunten van Delissen. Verdedigend klopte er niets bij de oud-landskampioen. Twee blunders van Janssen leidde tot treffers van de Pool Zoltowski, een van de twee buitenlanders bij bij Lazio. Pal voor rust zorgde opnieuw Delissen, met zijn tweede rake strafcorner, voor 3-2. In de tweede helft voerde de aanvoerder van Oranje zijn produktie nog verder op. HGC moest het doen zonder international Bastiaan Poortenaar, die morgen pas aankomt.

De vrouwen van Amsterdam begonnen hun EC 2-toernooi, in Cardiff, evenmin overtuigend. Ze versloegen desondanks Stade Français na een ruststand van 1-1 met 3-1 verslagen. Voor de ploeg van coach Marjolein Bianchi scoorde ex-international Mieketine Wouters drie keer. Karin Wagenaar miste in de eerste helft een strafbal.