Zware storm, zo'n 200 caravans gekanteld

DEN HAAG, 1 APRIL. De storm die vandaag over Nederland raast, heeft veel schade aangericht. Uit het hele land komen meldingen van gekantelde caravans en aanhangwagens. Om één uur vanmiddag waren bij de verkeerscentrale in Driebergen ongeveer tweehonderd meldingen van gekantelde caravans binnengekomen. De politie adviseerde vanmorgen om niet met caravans of aanhangwagens de weg op te gaan. Ook via de Duitse radiozender is een dergelijke advisering uitgegaan.

De A52 tussen Arnhem en Nijmegen was vanmiddag afgesloten, omdat bouwmateriaal de weg opwoei. Ook de N307, tussen Kampen en Dronten, was afgesloten wegens een omgewaaide vrachtwagen. Op de rijksweg 16 tussen Rotterdam en Breda stond vanmorgen voor de Van Brienenoordbrug een file van vier kilometer als gevolg van een gekantelde vrachtwagenaanhanger. Door omgevallen caravans waren de A9 tussen Alkmaar en Den Haag en de A7 tussen Den Oever en Amsterdam ter hoogte van de Westfriesche vaart afgesloten. Op de N302 was ter hoogte van Harderbrug de weg afgesloten.

Het treinverkeer tussen Gouda en Den Haag was vanochtend enige tijd gestremd door een omgewaaide boom op een bovenleiding. Ook tussen Rotterdam en Hoek van Holland was vanochtend door een omgewaaide boom slechts beperkt treinverkeer mogelijk.

De dijk tussen Enkhuizen en Lelystad is wegens hoog water afgesloten. De veerdiensten Vlissingen-Breskens, Kruiningen-Perkpolder en de verbindingen met de waddeneilanden zijn gestaakt. De extra geplande afvaarten voor het Paasweekeinde zijn afgelast.

Op het IJsselmeer maakten sleepboten jacht op een kostbare, onbemande catamaran die van de meertouwen was losgerukt. Op de Waddenzee en het Nederlandse deel van de Noordzee waren tot elf uur nog geen schepen in problemen geraakt, aldus het Kustwachtcentrum in IJmuiden. In het noordelijk kustgebied wordt in de loop van vandaag een zware storm van windkracht 10 verwacht.