Vier gewonden na explosie in Frans nucleair instituut

MARSEILLE, 1 APRIL. Bij een explosie in een buiten werking gestelde kernreactor in het Zuidfranse instituut voor nucleair onderzoek Cadarache, zijn gisteren ten minste vier mensen gewond geraakt.

De Franse Commissie voor Atoomenergie (CEA) heeft verklaard dat bij het ongeluk geen radioactieve straling is vrijgekomen.

De oorzaak van de explosie is nog onbekend. Voorheen werd in de reactor plutonium geproduceerd. Sinds 1982 wordt de reactor alleen nog gebruikt voor onderzoek. De explosie vond plaats rond zes uur 's middags, terwijl een tank werd schoongemaakt. De tank bevatte licht-radioactief natrium, dat onmiddellijk vlam vatte. Een woordvoerster van het Franse Bureau voor Veiligheid van Nucleaire Voorzieningen (DSIN) zei dat het nog te vroeg was om vast te stellen of in het instituut, waar enkele duizenden mensen werken, radioactiviteit was vrijgekomen. (Reuter, AP)