TWEEKLEURENOMELET

Een opgerolde omelet met vulling en saus. Een kleurig voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen.

Nodig:

450 gram diepvries spinazie

1 sjalotje

1 teentje knoflook

50 gram champignons

2 tomaten

zout, peper

boter

25 gram bloem

3 deciliter melk

125 gram geraspte belegen kaas

6 eieren

Begin met het maken van vulling en saus. Laat de spinazie in een bodempje water op zacht vuur ontdooien. U kunt ook verse spinazie al omscheppend laten slinken. Laat de groente uitlekken en voeg zout en peper toe. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes en de tomaten in stukjes. Smelt een klontje boter en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg na 1 minuut de stukjes champignon en tomaat toe en laat alles 5 minuten pruttelen. Breng het tomaatmengsel met zout en peper op smaak.

Smelt voor de saus 25 gram boter en roer daar de bloem door. Voeg al roerende de melk toe en blijf roeren tot de saus glad gebonden is. Los 100 gram kaas in de saus op. Op smaak brengen met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bak een omelet van twee goed losgeklopte eieren. Laat de omelet op een bord glijden, schep de tomaatvulling erop en rol de omelet op. Bak een tweede omelet van 4 eieren. Verdeel de spinazie erover. Leg de gevulde omelet op die met spinazie en rol de laatste over de eerste. Leg de dubbelrol met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal. Schenk de kaassaus over de omelet en strooi de rest van de kaas over de saus. Schuif de schaal in de oven en laat de rol in 15-20 minuten goed heet en goudbruin worden. Serveer er brood bij