Londen wijst Rus uit na uitwijzing Brit uit Moskou

LONDEN, 1 APRIL. Groot-Brittannië zal een Russische diplomaat uitwijzen als vergelding voor de eerdere uitwijzing van een Britse diplomaat door Rusland. Dit heeft het Britse ministerie van buitenlandse zaken vandaag meegedeeld. De Britse diplomaat, John Scarlett, die door Moskou is uitgewezen, werd er door de Russen van verdacht hoofd te zijn van de plaatselijke 'cel' van de Britse inlichtingendienst MI 6 in Moskou.

“Wij betreuren het Russische verzoek. Het komt de bilaterale betrekkingen die wij trachten op te bouwen niet ten goede”, aldus het Britse ministerie. Het onderstreepte dat noch de Britse diplomaat in Moskou noch de Russische diplomaat in Londen tot persona non grata is verklaard en dat, wat Londen betreft, “de zaak is gesloten”. (Reuter, AFP)