Janssen & De Jong diep in rode cijfers

Het Roermondse bouwconcern Verenigde Bedrijven Janssen & De Jong heeft vorig jaar een aantal verliesgevende bedrijfsonderdelen afgestoten en de eigen organisatiestructuur veranderd.

Hiermee was een voorziening van 17 miljoen gemoeid, mede als gevolg waarvan het netto resultaat het afgelopen jaar is uitgekomen op 27 miljoen gulden negatief. De verliezen bij niet-geconsolideerde ondernemingen bedroegen totaal 10 miljoen tegen 3,7 miljoen in 1992. De winst uit gewone bedrijfsuitoefening vóór belastingen daalde van 7,8 miljoen over 1992 tot 2,8 miljoen gulden in het afgelopen jaar. De omzet zakte 12 procent in tot 335 miljoen. Het bestuur verwacht dat na de getroffen maatregelen de omzet in 1994 licht zal toenemen en dat de bouwgroep op een bescheiden winst zal uitkomen.