Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Bram van Velde

In zijn bespreking van 'Gesprekken met Bram van Velde' van Charles Juliet (CS 18-3) schrijft Mark Peeters dat het tachtig pagina's tellende boekje is gecomponeerd met 'one-liners'.

Zo ziet de Franse, 112 bladzijden tellende editie er echter niet uit. De Nederlandse uitgave mist de verbindende toelichtingen die Juliet geeft om de sfeer te bepalen waarin de ontmoetingen plaatsvonden en de kunst werd gemaakt. De reacties van Charles Juliet op het werk in aanwezigheid van de schilder ontbreken eveneens. De Franse uitgave van ed. Fata Morgana, te Montpellier, met meer illustraties biedt dus meer informatie.