UEFA Cup; Cagliari-Inter Milan

Na vier opeenvolgende nederlagen in de nationale competitie heeft Inter gisteravond ook de eerste wedstrijd in de halve finale van het toernooi om de UEFA Cup verloren. Op Sardinie was Cagliari met 3-2 te sterk voor de geplaagde formatie uit Milaan, die speelde met de Nederlandse tandem Jonk en Bergkamp.

De nederlaag voor de Milanezen in het Italiaanse onderonsje was niet nodig. Tien minuten voor tijd had Inter nog een veilig lijkende voorsprong van 2-1, maar de invallers Criniti en Pancaro scoorden alsnog voor Cagliari.

Inter was dankzij Fontolan al na zes minuten aan de leiding gekomen. Nog geen vijf minuten later kwam de thuisclub op gelijke hoogte door de Braziliaanse Belg Oliveira. De Uruguayaan Ruben Sosa, die na dit seizoen vrijwel zeker uit Milaan moet vertrekken, zette Inter na de hervatting op voorsprong.

Dat Cagliari in de slotminuten de zege toch nog binnenhaalde, was verdiend. De thuisclub was beter en gevaarlijker dan het verkrampte Inter, dat internationaal succes hard nodig heeft na de teleurstellende resultaten in de Serie A. Cagliari, dat in de kwartfinale titelverdediger Juventus uitschakelde, had via Oliveira en Valdez mogelijkheden gehad Inter al eerder op achterstand te zetten.