Raymond Roussel

De Franse auteur Raymond Roussel (1877-1933) leefde als een romanheld. De excentrieke miljonair droeg elke dag nieuwe kleren en had twee Rolls Royces die tussen Parijs en Nice heen en weer reden om hem dagelijks van vers voedsel te voorzien. Zijn ontbijt, lunch, diner en souper gebruikte hij in één keer zodat hij de rest van de dag onafgebroken aan zijn boeken kon schrijven, waarvan 'Locul Solus' en 'Impressions d'Afrique' de bekendste zijn.

De Hogeschool voor de Kunsten (HKA) in Arnhem organiseert in april een Studium Generale rond deze schrijver. Do 7 april om 14u wordt een publikatie over Roussel gepresenteerd met aansluitend lezingen van Rein Bloem, Hugo Brandt Corstius, Marij Elias, Ivo van Emmerik en Rudy Kousbroek. De andere dagen vinden plaats op do 14 en do 28 april. HKA, Onderlangs 9, Arnhem. Inl 085-535689.