Koorleden Forum akkoord met deeltijdontslag

ENSCHEDE, 31 MAART. De impasse rond de reorganisatie van het orkest- en operagezelschap Forum is doorbroken nu de leden van het operakoor, aan wie het bestuur vroeg om vrijwillig akkoord te gaan met deeltijdontslag, in meerderheid gehoor geven aan deze oproep. Een week eerder gingen al nagenoeg alle andere betrokken personeelsleden akkoord.

Bestuur en directie zien zich genoodzaakt om deeltijdfuncties te creëren om een door WVC opgelegde bezuiniging van drie miljoen gulden op te vangen. Forum wordt gesplist in het Orkest van het Oosten en de Nationale Reisopera, die na een seizoen zonder voorstellingen in september de eerste opera uitbrengt: Candide van Bernstein. De doorbraak kwam tot stand, nadat het bestuur vorige week donderdag besloot de voorgenomen 70-procent-deeltijdbanen voor het koor om te zetten in 80-procent-deeltijdfuncties, met de bijbehorende uitbreiding van werkzaamheden voor het operakoor. Ongeveer twaalf medewerkers van Forum gaan niet akkoord gaan met de aangeboden deeltijdfuncties. (ANP)