Hes Beheer dringt verlies terug

Het Rotterdamse havenbedrijf Hes Beheer heeft zijn verlies in 1993 weten terug te dringen.

De onderneming leed vorig jaar een verlies van 14,1 miljoen tegen 69,2 miljoen gulden het jaar ervoor. De reden van het herstel lag vooral bij dochter European Bulk Services (EBS), die in 1993 quitte speelde. De omzet van Hes Beheer zakte met 4,4 procent tot 235,2 miljoen gulden. In het netto resultaat van 1993 zit een buitengewone bate van 8 miljoen gulden, het saldo van een boekverlies van 13 miljoen gulden (onder meer op verkoop van Bell Lines) en een bate van 21 miljoen gulden uit vooral de verkoop van een belang in EMO/EKO. In 1992 boekte HES een reorganisatievoorziening van 40 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat sloeg om van een verlies van 9 miljoen tot een winst van 10 miljoen.