Beslag gelegd op tegoeden van ADO Den Haag

ROTTERDAM, 31 MAART. Het bestuur van de voetbalclub ADO Den Haag overlegt met de belastingdienst om de beslaglegging van de fiscus op de tegoeden van de eerste divisionist bij de KNVB ongedaan te maken. Eind vorige week ging de fiscus daartoe over uit vrees dat er van de afgesproken betalingsregeling met ADO Den Haag niets meer terecht zou komen. Als de belastingdienst vast houdt aan de beslaglegging, is de kans groot dat de club surseance van betaling moet aanvragen. En wordt de kans dat komend seizoen in de residentie nog betaald voetbal wordt gespeeld kleiner.

Volgens voorzitter Nyqvist van ADO Den Haag is de belastingdienst in actie gekomen nadat verschillende andere schuldeisers de afgelopen weken ook al bij de club zijn langs geweest. “Daardoor zijn ze wakker geschud en bang geworden dat er niets voor hen overblijft', meent Nyqvist. Maar hij vindt de beslaglegging van de fiscus “voorbarig”, omdat de club sinds juli vorig jaar met maandelijkse betalingen de schuld bij de belastingdienst van circa 1 miljoen heeft teruggebracht tot tweehonderdduizend gulden. “Onze planning was om aan het eind van dit seizoen alles te hebben terugbetaald. Misschien redden we dat net niet. Maar als dat het geval is, zullen we het de fiscus direct laten weten. In het verleden hebben we dat ook gedaan als we wat later met onze betalingen kwamen.”

De inbeslaglegging komt ADO Den Haag vooral slecht uit omdat het de kansen om voor volgend seizoen een betaald voetbal licentie te krijgen, geen goed doet. Over een dergelijke licentie, waarbij onder meer wordt gekeken naar een sluitende begroting, beslist de Commissie Betaald Voetbal op advies van de licentie-commissie. Overigens kunnen clubs beroep aantekenen tegen een beslissing van de Commissie. Drie jaar geleden deed het toenmalige SVV/Dordrecht'90 dat met succes.

Woordvoerder De Leede van de KNVB laat weten, dat de voetbalbond nog overlegt met ADO Den Haag. Als de club de begroting voor volgend seizoen niet sluitend krijgt, dan komt de Haagse vereniging niet langer in aanmerking voor een licentie betaald voetbal, aldus De Leede. xp