Van Dorp verwacht fors hogere winst

De directie van de Van Dorp Groep (kantoor- en schoolbenodigdheden) verwacht dat de winst per aandeel zal stijgen “zowel ten opzichte van 1993 (1,11 gulden) als in vergelijking met 1992”, in welk jaar per aandeel 5,48 gulden winst werd behaald.

Deze prognose houdt ook rekening met de verhoging van het aandelenkapitaal met 25 procent na de recente claimemissie, zo schrijft de directie in het jaarverslag. Deze uitspraak wijst er op dat Van Dorp voor 1994 een winstherstel ziet opdoemen naar een niveau dat boven 5,48 gulden per aandeel ligt.

Vorig jaar ontstond door reorganisatiekosten bij enkele groepsmaatschappijen een eenmalige last van 2,6 miljoen gulden. Mede hierdoor werd de winst zwaar gedrukt van 5,8 miljoen naar 1,2 miljoen gulden. De omzet daalde slechts fractioneel tot 221 miljoen gulden.