Robeco-groep heeft beste beleggingsjaar sinds 1983

ROTTERDAM, 30 MAART. De drie grote Robeco-aandelen en -obligatiefondsen (Robeco, Rolinco en Rorento) hebben een goed jaar achter de rug. Dit schrijft de Robeco-directie in het vanochtend verschenen jaarverslag over 1993.

In “het beste beleggingsjaar sinds 1983” behaalde het wereldwijde aandelenfonds Robeco, met een vermogen van bijna 11 miljard gulden, een totaalrendement (inclusief herbelegging van dividend) van 30 procent. Het fonds wil over 1993 een dividend betalen van 3,52 gulden, evenveel als over 1992. Over de afgelopen tien jaar komt het gemiddelde rendement daarmee op 10 procent.

Rolinco, met een vermogen van ruim 5,8 miljard gulden, behaalde een beleggingsresultaat van 32,6 procent, inclusief herbelegging van het dividend. Het fonds verlegde gedurende het jaar het accent fors naar de Duitse aandelenmarkt. Rolinco stelt een dividend voor van 2,48 gulden, tegen 3,02 gulden over 1992. In de laatste tien jaar bedroeg het rendement gemiddeld 9 procent.

Het obligatiefonds Rorento, met een vermogen van bijna 10 miljard gulden, profiteerde van de wereldwijde stijging van de obligatiekoersen in 1993. Het fonds behaalde een resultaat van 23,2 procent, tegen een gemiddeld rendement van 9,4 procent over de afgelopen tien jaar.